Een boom snoeien met een telekraan in nijmegen is geen alledaagse klus. Het was echter wel de perfecte oplossing voor een uitdagende opdracht. Snoeien soms kan namelijk best een complexe operatie zijn, zeker als je op locaties werkt waar de boom lastig afgevoerd kan worden. Gelukkig hoeft dat geen reden te zijn om de bijl erbij neer te gooien 😉

De uitdaging

Deze opdracht in Nijmegen was zo’n klus. Het huis heeft namelijk een tuin zonder achterom. De betreffende woning had 3 flinke bomen waarvan er eentje dood was. Zonder speciale middelen is de enige oplossing dus om alles in kleine stukjes zagen en door het huis heen afvoeren. Dat betekent veel werk, veel herrie, veel rotzooi en het huis vol met groenafval.

De oplossing

Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. De oplossing die we hiervoor hadden bedacht was het inzetten van een telekraan. Deze kranen kunnen een hoge last in een korte tijd verplaatsen, zo ook bomen en snoeiafval.

We hebben gelukkig een fijn team van handige mensen om ons heen, waaronder iemand die kraanmachinist is. Het stappenplan was als volgt: ten eerste maakt ETW’er Rick Bögels de kettingen van de kraan hoog in de boom vast en zaagt vervolgens (afhankelijk van het gewicht) de boom (in delen) af. De kraanmachinist hijst vervolgens met uiterste precisie de boom over de woning heen naar een plek waar deze veilig op de grond kan komen om afgevoerd te worden. Samen hebben we deze klus succesvol weten af te ronden.

Mits uitgevoerd door professionals is dit een uiterst veilige, effectieve en snelle manier van rooien / snoeien. En laten we wel eerlijk zijn; zo’n kraan is niet alleen praktisch, maar een boom door de lucht heen zien vliegen is ook allemachtig-prachtig!


Ook een boom laten snoeien? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@bogelsboombeheer, bel ons via 06-45205184 of kijk voor meer informatie op deze pagina