De eikenprocessierups is al lange tijd een beestje dat de Nederlandse bevolking veel overlast bezorgd, met name de laatste paar jaar. We zien dat veel mensen het heft in eigen handen willen nemen en de processierups met vuur proberen te bestrijden. Begrijpelijk, want zelf bestrijden scheelt natuurlijk tijd én geld.

Nadelen van het zelf bestrijden van de eikenprocessierups

Helaas heeft het zelf bestrijden van de eikenprocessierups een averechts gevolgd. Door de rupsjes met vuur te lijf te gaan, worden de brandharen van de rups over een groot oppervlak verspreid. Je zult dus nog lang de haren om je heen hebben met de bijbehorende vervelende jeuk.

Veilige en vakkundige bestrijding van eikenprocessierups in de omgeving van Nijmegen en noordoost Brabant door Bogels Boombeheer
Bestrijding eikenprocessierups in o.a. Nijmegen en noordoost Brabant

Een professional inschakelen om de eikenprocessierups te bestrijden

Het betere alternatief? De nesten door een professional weg laten halen. We verwijderen de nesten en rupsen zo dat de haartjes zich niet verder verspreiden. En die lange wachtlijsten die je bij grotere bedrijven hebt? We zijn als klein bedrijf flexibel en klantgericht; voor je het weet staan we al op de stoep om je van de eikenprocessierups af te helpen.