In de zomer staat de agenda vol met maar één ding: het verwijderen van de oh zo bekende processierups die onze eiken terroriseert. Kijk met ons mee en zie hoe we tijdens deze klus in Arnhem de eikenprocessierups professioneel en veilig bestrijden.

Eikenprocessierups

De laatste jaren zorgt de processierups voor veel overlast bij mens en dier. Deze rups heeft vele (honderd)duizenden brandhaartjes die wij met het blote oog niet kunnen zien. Wanneer mens of dier in aanraking komt met deze haartjes, haken ze zich vast in de huid of vacht en veroorzaken intense jeuk of ergere allergische reacties.

Bestrijden van de processierups

Wij zijn gespecialiseerd in het weghalen van eikenprocessierups nesten. Alles wordt verwijderd, hoe hoog of moeilijk bereikbaar ook. Daarbij zijn we ingepakt in speciale beschermende kleding met een vol gelaatsmasker. We zoeken de nesten op, verwijderen deze en voeren ze af. De nesten zitten vol met miljoenen brandharen. Deze blijven aanwezig nadat de rupsen zijn verpopt en uitgevlogen. De haartjes blijven namelijk achter met het vervellen van de rups. Het is daarom aan te raden om ook verlaten en/of oude nesten weg te halen. De haren kunnen zelfs wel 6 tot 8 jaar actief blijven.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website processierups.nu
Dit is het landelijk kenniscentrum EPR in opdracht van het ministerie van Landbouw.

Ook eikenprocessierups laten bestrijden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@bogelsboombeheer, bel ons via 06-45205184 of kijk voor meer informatie op deze pagina