Een boomverzorger snoeit, kapt of zaagt niet alleen. Ook het planten van bomen hoort bij de werkzaamheden. En daar komt heel wat bij kijken! Zo ook bij het planten van deze Liquidambar in Mook, provincie Limburg.

Is de grond niet te droog of te vochtig, is het gat de juiste hoogte, hoe houden we de wortels goed tijdens het transport van de boom? Dat zijn slechts een aantal kwesties waar we rekening mee houden bij het planten van een boom.

Boom planten en klimaatverandering

Een van de belangrijkste kwesties heeft echter te doen met klimaatverandering. Er wordt veel belang gehecht aan het klimaat tegenwoordig, en dat is goed! Ook in ons vak hebben we daar mee van doen. Bomen zijn co2-slurpers en daar kunnen we er geen genoeg van hebben!

De afgelopen jaren merken we ook dat het in Nederland steeds warmer kan worden. Bovendien hebben we te maken met periodes van extreme droogte én extreme regenval. Wanneer je een boom wil laten planten, is het zaak om daar rekening mee te houden. Samen met de klant bekijken we de wensen en adviseren we welke toekomstbestendige boom hierin het beste past.

Kwaliteit en nazorg

Daarna begint het praktische verhaal. Wij zoeken een geschikte boom uit bij de kweker en kunnen ter plekke de kwaliteit controleren en waarborgen. We maken een gezonde groeiplaats voor de boom en planten deze vervolgens zorgvuldig. De boom wordt voorzien van boompalen en er komt een gietrand zodat je precies weet waar je hem water moet geven. Uiteraard geven we je ook advies over de nazorg van de boom, zodat je zo lang mogelijk van een vitale boom kan blijven genieten!

Ook een boom laten snoeien? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@bogelsboombeheer, bel ons via 06-45205184 of kijk voor meer informatie op deze pagina